« ZPĚT NA PROGRAM

Únor 2017

dnes

Kulturní program   >   Galerie Lucerna   >   Distance

Distance

Distance

Galerie Lucerna

Od: Čtvrtek 02.02.2017

Do: Pátek 24.02.2017

TAGY Ázerbájdžán

Dedicated to the Policital Prisoners in Azerbajian.

Fotografická výstava věnovaná politickým vězňům v Ázerbájdžánu. Výstava potrvá od 2. do 24. února.

Výstava zachycuje fotografické portréty rodinných příslušníků ázerbájdžánských politických vězňů. Autorem je fotograf Jahangir Yusif, který se dlouhodobě věnuje otázce lidských práv.

Výstava „Distance“ (vzdálenost) se odehrává v rámci stejnojmenného projektu spolku Art for Democracy. Jedním z aspektů tohoto projektu je upozornit na politické represe ze strany ázerbájdžánské vlády a na boj straníků, aktivistů a novinářů, ochránců lidských práv. Jde o vzdálenost mezi potlačovaným životem aktivistů a jejich bojem za individuální a společenské svobody. Vzdálenost mezi autoritářským státem a demokratickou společností, za kterou bojuje občanská společnost v Ázerbájdžánu již mnoho let.

Art for Democracy je kampaň, kterou založili ázerbájdžánští umělci a ochránci lidských práv v prosinci 2012. Jejím cílem je kreativními způsoby zvýšit povědomí o lidských právech v Ázerbájdžánu a podporovat demokratické reformy.

Galerie je otevřená v pondělí a pátek od 16. do 22. Hodin. V případě konání soukromých akcí je přístup do galerie pro veřejnost omezen. Děkujeme za pochopení. 



Štěpánská 61|116 02 Praha 1|www.lucerna.cz|lucerna@lucerna.cz|tel.: +420 224 224 537